7 Aralık 2010 Salı

Afallanası sosyal durumlar top 5

Kendimi biraz "asosyal" bir insan olarak tanımlıyorum.Çoğu zaman kalabalık ortamlarda kendimi biraz garip hissetmişimdir.Bazı durumlarda ne yapacağımı bilemediğim için insanların beni yanlış algılamasına sebep olmuş
olabilirim.Karşılaştığım ve az çok hepimizin yaşamış olabileceği bazı afallanası sosyal durumları kendimce bir "top 5 listesi" haline getirdim.
-5 numara:Çok tanımadığın ama bildiğin birine sokakta rastlayıp selam verip vermemek arasında kalmak
İkilemde kalınılası bir durum."selam vermezsem ayıp olur mu?" "Ya beni tanımazsa salak gibi kalırım."düşüncesi içerisinde bırakır insanı.
 -4 numara:Hiç olmadık bir zamanda görmek istemediğin biriyle karşılaşmak.
Çok anlatılacak bir şeyi yok aslında.Çoğu kişinin başına gelmiştir diye düşünüyorum.
-3 numara:Biriyle tartışırken söyleyecek doğru dürüst bir laf bulamazken,tartıştıktan sonra "şunu şunu söyleseydim bak" demek.
Benim genellikle başıma gelen bir durumdur.Kelimeler aklıma hep sonradan gelir.Kendime sinirlenirim.Söyleyemediklerimi bir dahakine söylemeyi hayal ederim.
 -2  numara: Kalabalık bir ortamda bir şey söyleyip kimsenin duymaması ve mal gibi kalmak.
O lafı söyledikten sonra çıkan ses sizin sesiniz değildir sanki.Öylece kalırsınız.Gerçi kimse duymadığı için paniğe gerek yoktur ama yine de o an kötüdür işte.
-ve 1 numara:Fransız Kalınan Muhabbetler
Kalabalık bir ortamda hele ki tanımadığınız insanlar çoğunluktaysa karşılaşabileceğiniz bir durumdur.Bu insanların sizin yabancı olduğunuz bir ortak noktası vardır ve siz onlarla konuşacak bir ortak nokta bulmaya çalışırsınız.Eğer yoksa evet YANDINIZ! Masanın bir kenarında sessizce oturmak düşer size artık.

2 yorum:

  1. yazıyı okurken aynen diyerek başımı sallayıp durdum.
    bir miyop olarak üniversitedeyken arkamdaki kıza naber diyen birini arkadaşım sanıp cevap vermişliğim vardır, sonra ağlayarak uzaklaştım tabi ortamdan^^
    bir de en kötüsü kalabalıklar içersinde duyuramadığım çığlıktır, kimse duymaz mal gibi kalırsın, çok kötü çok:D

    YanıtlaSil
  2. anlattığın olay bunlara iyi bir örnek oldu gerçekten:D Böyle bir şey olunca da insan avutuyor kendini "nasıl olsa unutulur hemen"diye ama sonra tekrar aklına geliyor:D bence de çok kötü karar veremedim yazarken hangisi daha kötü acaba diye:D

    YanıtlaSil