21 Nisan 2012 Cumartesi

Death Note Hakkında (Bol spoiler içerir)


Death Note'u izlediğimde adalet ve iyi-kötü kavramlarını sorguluyorum.Animeyi bitirdikten sonra bir çok yerde okuduğum yorumlara göre Yagami Light(Raito)'ın tarafını tutan insanlar olduğunu gördüm ama ben L'ciyim.

Light'ın ya da Kira'nın animenin en başında kötülerden arınmış bir dünya istemesi ve zekası yüzünden onu daha yakın bulan insanlar olabilir tabi.Fakat gerçekten adaleti o şekilde sağlayabilir mi? Birini öldürmek iyi bir eylem midir? Kaldı ki Light sadece suçluları değil yoluna çıkan iyi insanları da öldürerek kendiyle çelişmiştir.(Olan L'ye oldu.Hala üzülüyorum bak.)Hikaye ilerledikçe defterle birlikte sahip olduğu güç ve hırslarının onu nasıl yönlendirdiğini görüyoruz zaten.


25. bölüme kadar kalbim yerinden çıkarak izledim.Bu kadar iyi kurgusu olan başka bir şey daha izlememiştim.25. bölümden sonraki bölümlerde çoğu insanın söylediği gibi bir hayal kırıklığı ve düşüş oldu ama son iki bölümde bunu biraz toparlamışlar diye düşünüyorum.Yine sonunu heyecanla izledim.Son ana kadar da Light yine oyunlar yapacak diye bekledim.L'nin çözemediğini yeni yetme Near'ın çözmesi bence de biraz saçma olmuş ama orada da Near tek başına L kadar iyi olmadığını Mello ile bu işi çözdüklerini söylüyor. (Bu Near'ı kimse sevmemiş çünkü L'nin çakması gibi evet ama sırf seslendirme için sevdim karakteri.Bir de Mello'ya "Mero" deyişi yok mu.Kawaii diyorum^_^ ) Fakat gönül isterdi ki sonuna kadar L ile gitsin.

Kurgusunun yanında diğer bir hayran kalınası yanı da müzikleri ve seslendirme.L's theme olsun,Kira theme olsun,ilk opening Nightmare-The World olsun çok etkileyici.

Animenin yan etkileri de; L hayranlığı, aşırı tatlı tüketimi,günlük hayatta "watashi wa eru des" ve "şikaşi" demek istemek ve bittiğinde şimdi bunu aşacak ya da bunun ayarında ne izleyebilirim düşüncesi oldu.



5 yorum:

  1. Aynen böyle düşünüyorum. Bende L taraftarıyım. Ayrıca Kira'nın yaptığı kötülük! Soruşturma ekibindekilerin de sık sık söylediği gibi "korkuyla barış sağlanamaz". Bu laf çok doğru ve Light'ın yoluna çıkan iyileri de öldürerek kendisiyle çeliştiği gerçeği de bunun kötülük olduğunu destekliyor. Zaten zaman geçtikçe ne kadar "manyaklaştığını" hepimiz görüyoruz. İyi bir şey, insanı bu hale getirmez.
    Death Note hayatımda izlediğim ve okuduğum en sürükleyici ve en iyi kurgulanmış şeydi. L karakteri ise sevilmeyecek gibi değildi - ben tapıyorum. ^^D Varislerine de bayılıyorum - daha çok Mello olmak üzere. Fakat şöyle bir gerçek var ki L'm öldükten sonra, o eski heyecan uçup gitti adeta.
    Yan etkileri de tamamiyle doğru, animeyi bitireli aylar oldu, hala yerini doldurabilmiş ya da onu unutturabilmiş bir şey bulabilmiş değilim. Ben bu anime hakkında upuzun yazılar yazdım da hislerimi anlatamadım, sen benim hislerimi birkaç paragrafta, sıkmadan ve net bir şekilde anlatabilmişsin ya, sahiden çok tebrik ediyorum.
    Not: Near'ın "Mero" diyişi, sahiden kawaii. ^_^

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum Light defterin de verdiği güçle iyice saçmalıyor.Dark side'a geçiyor gibi:D Çok zeki biri orası ayrı ama L gibi birini öldürmesi affedilemez.
    L izlediğim animeler içinde en sevdiğim karakterlerden biri.Öldükten sonra hikaye dağılıyor gibi evet.Keşke sonuna kadar L ile gitseydi süper olurdu bence.Veya L yanına Mello ve Near'ı da alsaydı üçü çözseydi durumu:D
    Yeri ayrı benim için de.Çok teşekkür ederim sevindim:)
    Japonların l harfini söyleyememesi çok tatlı geliyor bana^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, evet aynen öyle oluyor - parlak yüzlü, başarılı ve yakışıklı Japon genci Dark Side'a geçiyor. :D
      Bence en iyisi L, Mello ve Near'ın bir araya gelmeleri olurdu. Aslında biraz saçma da geliyor öyle olması ama ne bileyim, anime ve mangada devamlı bu üçünü bir arada göreceği bir an bekleyen biri olduğumdan mı ne, Tsugumi Ohba öyle de devam ettirirdi hikayeyi. Sonuçta o kadar müthiş bir kurgu oluşturmuş.
      Son olarak rica ederim ve evet, japonların "L" diyememesi de çok şirin.

      Sil
  3. Katılıyorum . Death Note'u ilk olarak filmini izlemiştim sonra animesi izlemek istememiştim aynı şeyler vadır diye , daha sonra tavsiye edenler oldu bende izlemeye başladım başladığım zamanlar çok ilgimi çekmişti ve filmindende olduka farklıydı çok sevmiştim bir bölüm bitince hemen diğer bölüme hızla geçerdim . Yalnız ben sonucun filmdeki gibi olucağını sanıyordum ne yazık ki istediğim gibi olmadı ve çok hayal kırıklığına uğradım :( ''L'' yi çok seviyorum ve şu 25.bölüme kadar herşey çok iyi gidiyordu ve L öldü o heyecan artık bitti benim için :( Ben ölmediğini sanıyordum ve çok üzüldüm doğrusu :( . Sonra tabiki Near çıktı L kadar sevmesemde şirin buluyorum sadece ama L sonuna kadar olmalıydı ve Light'ı o öldürmeliydi. Sonunun saçma olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi ne zamandır istesem de izleyemedim ama farklı bittiğini biliyordum.Bence de L ile Light çekişmesi animeyi çok heyecanlı yapıyordu.Bölümleri soluksuz izliyorduk.Evet keşke L sonuna kadar gitseydi anime çok daha iyi olurdu:( Near'ı ben de şirin buldum ama bir L değil tabi:D Ben teşekkür ederim:)

      Sil