9 Mayıs 2014 Cuma

Japonca Müzik 9: Plastic Tree


Plastic Tree daha çok vokalistleri Ryutaro Arimura ile bildiğim bir gruptu.Daha önce sadece bir kaç şarkısını dinliyordum ama bu aralar günümün yarısını onları dinleyerek geçirdiğim için bir yazı yazayım dedim.

Bu yazı daha çok Ryutaro ve Plastic Tree gibi olacak ama seviyorum adamı ne yapayım! Zaten grubun en dikkat çeken yanı Ryutaro'nun ses tonu.Japonca müziğe aşina olmayan insanların bu sesi biraz yadırgayabileceğini düşünüyorum.Sesinin bendeki etkisi ise dinledikten sonra tekrar dinleyeyim dedirtmesi. Kendi kendine mırıldanır gibi şarkı söylemesine bayılıyorum.

 Görünüş olarak ise Ryutaro "L alive!" diyebiliriz.Hatta şöyle süper bir cosplayi var:


Bir de giyiniş tarzını çok seviyorum.T-shirtlerini ve hırkalarını bana verirse mutlu mesut yaşarız bence.Gerçi kendisinin 41 yaşında olması gibi bir durum da var (-_-)



Plastic Tree'nin şarkı sözleri genelde karanlık ve depresif. Okuduklarıma göre Ryutaro küçüklüğünde devamlı oradan oraya taşındığı için pek arkadaşı olmamış ve japoncayı garip konuşmasıyla dalga geçiliyormuş.( Oysa bence gayet tatlı konuşuyor.) Hatta diyor ki  "I'm a lonely person. But that's okay because I've gotten used to things like loneliness."




Son olarak top 3 Plastic Tree şarkımı seçtim:

1.Bunu ciddi seviyorum.




2. Cruel, wonderful world



3.Üçüncü şarkıda çok zorlandım ama sonunda bunda karar kaldım.Bu şarkıda en çok 2:04 gibi başlayan yeri ve sonra gelen gitar solosunu seviyorum.



arigato gozaimashita!







2 yorum:

  1. Yalnız şarkı önerilerin çok güzel, bayıldım! Arigatoo ~~ ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dinleyip beğenmene sevindim dou itashimashite! (*^▽^*)

      Sil