28 Haziran 2012 Perşembe

Steins Gate


Back To The Future'a olan sevgimden dolayı zaman yolculuğu konusuna ilgi duyuyorum.(Hatta ismi de geçti animede de sevindim.) Bu seriyi izlememin sebeplerinden biri de buydu.Açıkcası ilk bölümler bana baya karışık geldi.Ağır ağır izledim.İyi ki de sabredip izlemişim çünkü bir noktadan sonra çok heyecanlı bir hal aldı.İyi kurgulanmış bir anime olduğunu düşünüyorum ki zaman yolculuğu pek de kolay bir konu değil.

Konusu da; kendini deli bilim adamı;Hououin Kyouma olarak tanıtan Okabe Rintarou ve arkadaşlarının geçmişe mesaj gönderebilen bir mikrodalga fırın ("phone microwave") icat etmeleri.Sonrasında da olaylar gelişiyor işte.

Deli bilim adamımız Okabe'yi sevdim ben.Özellikle ingilizce konuşmaya çalışdığı yerler benim için animenin en komik anlarıydı.(videoyu koymuyum spoiler olmasın.) Kadın karakterlerin salak olmasına gıcık olduğum için genç dahi Makise Kirusu da sağlam bir karakter olmuş.Diğer karakterlere gelirsek onlara karşı nötr bir tavrım var.


Animelerin sonları beni çok etkiliyor.Görsel açıdan ve müzik açısından da güzelse tamamdır.Direk gözlerim doluyor.SG'de de böyle oldu.Sabırla izlenmesi gereken etkileyici bir animeydi kısaca.




2 yorum:

  1. ilk on bölümünü filan izleyebildim cidden çok karışıktı bi de oturup 2 3 günde bitirilmesi gereken bi anime ben aralıklı izleyince olmadı yarım kaldı artık yaz okulundan sonra rahat rahat izlerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın bir bütün halinde izlemek lazım.Bir noktadan sonra hikaye sürükleyici oluyor zaten:)

      Sil