20 Ağustos 2012 Pazartesi

K-ON!


Bazı animelerin içinde yaşamımı sürdürmek isterim veya öyle bir hayatım olmasını.İşte K-ON! bende öyle bir etki bıraktı.

Liseye yeni başlamış Yui dertsiz tasasız bir kızdır.Okuldaki bir sürü kulüpten hangisine gireceğine karar veremez.Bir hobisi de yoktur zaten.Bir gün Hafif Müzik Klübünün ilanını görür.İsmine bakarak bunun kolay olacağını düşünür.Kulübün diğer üyelerinden( Ritsu, Mio ve Tsumugi)her biri bir enstrüman çalabilmektedir.Oysa Yui'nin hiçbir enstrüman konusunda bilgisi yoktur.Diğer yandan da klüp 4 kişi olamazsa kapatılacaktır.Bu yüzden diğer üyeler Yui'yi aralarına alırlar ve o da gitar öğrenmeye başlar.


Bu şirin karakterlerden bahsedeyim:

Sırasıyla;Yui,Ritsu,Mio,Mugi,Azusa.

Yui bahsettiğim gibi dertsiz tasasız,keyfine düşkün bir kızdır.Sıcaklarda dışarı çıkmaz ve evde oturup yerde yuvarlanmayı tercih eder.( Ki o hali çok komik.) Bu hiçbir hobisi olmayan kız müzik kulübüne katılmakta gitar çalmak gibi bir amaç da edinmiş olur.

Ritsu kulübü dağılmaktan kurtarıp Mio ile beraber tekrar kuran kişidir.Neşeli,eğlenmeyi seven bir kızdır.Çoğu kez prova yapmak yerine Yui ile beraber eğlenmeyi tercih eder.

Mio olgun ve soğukkanlı biri gibi görünmesine rağmen bir çok şeyden aşırı korkar.Çok utangaç olduğu için bas gitar çalmayı ve arka planda kalmayı tercih etmiştir.

Mugi çok zengin bir ailenin kızı olmasına rağmen mütevazi ve sevimlidir.Müzik odasında içilen çayların ve yenilen çeşit çeşit tatlıların sorumlusudur.

Azusa kulübe sonraki sene dahil olan üyedir.(Mio'ya çok benziyor ayrıca.) Gitar çalmak konusunda Yui'nin aksine iyidir.




Müzikle ilgili diye başladığım bu seriyi izlerken çok eğlendim.Onların arasında olmak,müzik yapmak,müzik odasında tatlı yiyip çay içmek istedim^_^  (Benim de lisedeyken hayalim bir müzik grubumun olmasıydı zaten.) İyi ki ikinci sezonu da var.Yakında onu da izleyip bitiririm herhalde.


Serinin müzikleri de çok şirin tabi ki.Benim favorim de bu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder