27 Mayıs 2014 Salı

Noragami


Aslında uzun zamandır pek anime izlemiyordum.Natsume Yuujinchou gibi daha önce başladığım ve çok sevdiğim serilere devam ediyordum.( son bir sezonum kaldı ühü :'3 ) Yine tumblrdaki gifleri görüp yeni bir animeye başladım.Noragami ile iyi bir seçim yapmışım çünkü bu seriyi çok sevdim.Hatta kolay kolay manga okumayan ben, mangasına bile bakmaya başladım.

Noragami'nin konusu şöyle:

Orta okul öğrencisi olan Iki Hiyori bir gün arkadaşlarıyla yürürken,birini trafik kazasından kurtarır fakat bu kaza onun "hanyou" yani bir çeşit yarı insan yarı ruh olmasına sebep olur. Trafik kazasından kurtardığı kişi ise kendine ait bir tapınağı bile olmayan,eşofmanla dolaşan tanrı Yatogami'dir.Sonrasında da olaylar gelişir.

Bu şirinliği ne yapacağız? 

Uzun zamandır anime crush yaşamayan ben Yato sayesinde bol bol fangirllük yaptım.Hatta kendisi keşke gerçek olsaydı dediğim kurgu karakterleri listeme de girdi.İzlerseniz ve o yüz ifadelerini görürseniz nasıl şirin anlayacaksınız.Bu arada  benim seiyuularla ilgili pek bilgim yoktur ama Yato'yu Levi Haichou'muz,Takashi Natsume'miz Kamiya Hiroshi seslendiriyor dersem seslendirmenin de ne kadar iyi olduğunu anlatabilirim herhalde.

Yato bir yana,ergen halleriyle çileden çıkarsa da Yukine de tatlıydı.Onun dışında kız karakterlerin bir işe yaramayıp saçma sapan davranmasına gıcık  oluyorum.İlk başta Hiyori için umutluydum ama sonra pek istediğim gibi olmadı.Neyse ben mangaya devam edeceğim umarım orada hikaye ilerledikçe bu değişiyordur.





1 yorum: