6 Ağustos 2014 Çarşamba

HIM konseri ve diğer şeyler

Üç gündür şu yazıyı yazmakla uğraşıyorum çünkü yorgunluk ve sıcak yüzünden hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor. Him canlı dinlemeyi çok istediğim gruplardandı ve Ville Valo benim için dünyanın en güzel sesli adamlarından biri.Konser geçti ama ben onu tekrar dinlemek istiyorum!


Konser gününden önce hava durumuna bakıp biraz serin olacak herhalde yağmur yağacakmış diye sevinmiştik oysa cıvık cıvık sıcak yaz günüydü.Festival alanına geldiğimizde içeride fazla kişi yoktu.Bazı durumlar dışında kısa boylu,minik bir insan olmaktan memnunum.Bu durumlardan biri de tabi ki konserler.Sahnenin yanında dev ekranlardan da olmadığı için kardeşimle sahne önü bileti alanları diğerlerinden ayıran barikatların oradaki yerimizi aldık ve sonuna kadar da konumumuzu koruyabildik. Him'den önce çıkan gruplardan Haggard güzeldi.Gitaristler ölü olan seyirciyi coşturmak için insanların arasına bile indi.Sonraki Stratovarius da iyiydi ama ben müziğini sevmiyorum bu grubun.


Sonunda Him'e sıra geldiğinde öyle bir yağmur bastırdı ki insanlar tuvaletlerin oraya sığındılar.(Organizatörler için yağmur yağacağı belli olan bir günde insanlar sığınsın diye yerler yapmak çok zor çünkü evet.)Biz de  annemin yağmur yağacak şemsiye alın demesi üzerine hazırlıklı gelmiştik.Hemen şemsiyemizi açtık.Bazı insanlar da yağmurluk getirmişlerdi.Normal bir yağmurda o şemsiye bizi korurdu ama öyle yağıyordu ki o olmasına rağmen ıslandık.Uzun süre öyle çıkacaklar mı çıkmayacaklar mı,konser iptal mi diye konuşarak bekledik. Bu arada  su bastığı için sahneyi birileri paspaslıyor,görevliler ses sistemini vs kontrol ediyorlardı.Keşke bot falan giyseydim ayakkabılarımın içi bile havuz gibi oldu ve hırkam da sırılsıklam olunca titremeye başladım.O sırada yağmurluk satan biri geldi ve ben 10 liraya bildiğin POŞET aldım.Neyse ki onu giyince biraz iyi hissettim ve yağmur da neredeyse dindi.Sonra ise mor ışaklar,dumanlar ve Him sahnede!!! İşte o an çok heyecanlandım! "Buried alive by love!" diye boğazımı yırttım resmen.Şarkı arasında alkışlar sustuğunda kardeşim "vuuuuuua!" şeklinde bağırınca Ville de "rawr!" yaptı galiba.Bundan emin değiliz ama o sırada tek bağıran oydu ya üzerimize alındık sajdhfjksf.

Wings of a butterfly üniversitedeyken bir ara telefon zilimdi. O yüzden bıkmıştım ama konserde cidden çok eğlenceliydi! Kardeşimle for your soullll oooo ooo diye deli gibi zıpladık. Bu arada Ville şarkı söylerken yere havlu seriyordu ve havlu sererken bile hoş görünüyordu! Ben ise berbat bir haldeydim ve üzerimde poşet vardı.Şansa bak ya bir konser de güzel olayım ne olur.Her zaman güzel görünen insanlar sizi ölesiye kıskanıyorum.


Join me in death'de ise herkesin hep bir ağızdan "baby join me in deaaaaaath" demesi çok hoştu.Konsere gelmeden önce Wicked Game ve Gone with the Sin'i dinlemeyi çok istiyordum.Son şarkı olarak da Wicked Game'i uzun uzun çaldılar. Sahneyi su basması ve sahnenin yukarısındaki brandanın su toplayıp kolonların üstüne düşmesi nedeniyle konseri erken bitirdiler. Ville  "It's not my fault", "We don't know how to swim" gibi bir şeyler deyip gitti. Grup sahneyi terk ettiğinde seyirciler yuhalamaya başladılar ama ben grubun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Zaten resmi facebook sayfalarında da şöyle bir şey paylaşmışlar.


Bu şarkılardan başka da çaldılar tabi ama ben aklımda kalanlardan bahsetmek istedim.Konserden bana kalanlar da bunlar oldu.10 liralık poşet için hala üzgünüm.Umarım bir daha gelirler ve playlist'in hepsini dinleyebiliriz. Gone With the Sin'i dinleyememek çok içimde kaldı.Bu arada dönüşte taksi bulmaya çalışırken bizi taksiye alan kıza tekrar çok teşekkür ediyorum.


2 yorum:

  1. Lisedeki güzel HIM geçmişim sebebiyle yağmur mağmur demeden, ben de çıkmalarını bekledim. Herkes o günün headliner'ı neden HIM diye tartışsa da, bence sahneye çıktılarında bunu gösterdiler. Haggard ve Strato her ne kadar yardırmış da olsa, grup elemanları seyirciyi dahil etmek için uğraş vermek zorundaydı. Ama Ville seyirciyle hiç konuşmamasına rağmen seyirci müthiş eşlik etti. Üzüldüğüm tek nokta, sadece HIM'i görmek için o gün gelenlerin full setlist dinleyememesiydi. Dinlediğim kadarı bana yetti ama açıkçası. 9 şarkı çaldılar yanlış saymadıysam. Sıralamadan emin değilim ama şunlar vardı sanırsam,

    Buried Alive By Love
    Right Here In My Arms
    Wings of a Butterfly
    Passion's Killing Floor
    The Kiss of Dawn
    Join Me
    Your Sweet 666
    Soul on Fire
    Wicked Game

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kısa süre kalmalarına rağmen çok iyiydiler ama onlar için gelip full setlisti dinleyememek cidden üzücüydü. Evet bunlar vardı ama heyecandan hangisi ne zaman çalındı hatırlayamıyorum :D

      Sil