7 Eylül 2014 Pazar

Smile! I'll smile!

"Gülümse,asık suratlı olma." dedi annem ilk işimin tanışma toplantısına giderken.Bir insan sabahın köründe uyanıp niye sırıtır ki dedim.Gerçi ikinci öğretim olmama rağmen Üniversite yıllarımda da bugün çok güler yüzlü,enerjik olacağım diye okula gidip yine arkaya oturup somurturdum.Galiba içimde bir Kuronuma Sawako var! 


Bu arada işim etüt merkezinde ingilizce öğretmenliği.Büyük ihtimalle yarın ilk dersime gireceğim. (Ve iş arkadaşlarım benim öğretmen olduğumu sonradan anlamışlar.Ne kadar küçük göründüğümü anlayın ( ・ั﹏・ั) ) Ne yapacağımla ilgili bir şeyler düşündüm ama onları unutup kesin doğaçlama yapacağım.Bir de internetten okuduklarımda ilk derste güler yüzlü olun diyen var,fazla gülümsemeyin ciddi görünün diyen var. NE YAPMALIYIM? Önce ciddi gibi görünüp sonra güler gibi mi yapsam sdfmgbsdhff. Öğrencilerim daha ilkokul çocukları çok somurtkan da görünmek istemem.

Yazın bittiğine aslında üzülüyorum.(Havaların soğumasını ve hırka vs giymeyi istiyorum orası ayrı) Çünkü kardeşim okuduğu şehre gidecek ve evde tembellik yapmak tam bana göre evet. Özet olarak yaz tatilimiz şöyle bir şeydi:


Bu aralar hangi animeyi izlediysem sıkılıyordum.Tokyo Ghoul'un bir kaç bölümünü izledim ve sonra beni meraklandırmadı.Baccano'yu sonunu çok güzel bağlıyorlar diye duyduğum için izliyordum ama sıkılıp bıraktım.Fakat Gekkan Shoujo Nozaki Kun çok eğlenceli! Böyle sizi eğlendirecek,kafanızı yormayacak bir şey izlemek istiyorsanız izleyin.Daha sonra bununla ilgili yazı yazacağım için fazla bahsetmeyeyim.


Uzun zamandır ingilizce bir şey okumuyordum.İngiliz dili mezunu olduğum için ingilizce kitap okurken ödev okuyormuş gibi hissedip sıkılıyorum. Fakat konu Neil Gaiman ise işler değişir.Animasyonunu izlediğim için neler olacağını bilsem bile sıkılmadan okuyorum.


Kitabın giriş kısmına da bunları yazmış.Bu aralar bu sözleri kendime tekrar edip duruyorum.



2 yorum:

  1. İlk dersle ilgili verebileceğim bir önerim var. Zaten yeni başlıyorsun ve yaşından küçük gösteriyorsan ilkokul çocuğu dahil kimse öğretmen yerine koymuyor, o yüzden ilk ders olabildiğince ciddi ol. Ve şimdiden kurallarını belirle. (sakız yok, hakaret etmek yok, el kaldırmadan konuşmak yok vs.) Ve kuralları bir yere as ve kesinlikle kim olursa olsun istisna yapma. Sonra istediğin kadar çoşabilirsin derste. Ama sana yamuk yapılmayacağını bilsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz pek öğrenci olmadığı için derse girmedim ama tanıştığım bir kaç tanesi ciddi davranmak da gerektiğini anlamama yetti :D yeni başladığım için öneriler benim için önemli.Çok teşekkür ederim.

      Sil