27 Ekim 2014 Pazartesi

Ao Haru Ride


Şikayet duvarına çevirdiğim bloguma anime yazısı yazacaktım ben değil mi? Aslında Gekkan Shoujo Nozaki Kun'u yazmayı çok istiyordum ama zamanım olmadı. Fakat Ao Haru Ride'ı yazmazsam ölürdüm çünkü bir kaç gündür işi gücü bıraktım bütün derdim Kou,Futaba ve Touma oldu! Manga neredeyse hiç okumayan ben bugün iş yerinde bile telefonumdan mangasını okudum.

Konusu şöyle: Futaba ve Kou ortaokulda birbirine aşıktır.Tam buluşacakları gün Kou, Futaba'nın erkeklerden nefret ettiğini söylediğini duyar.Futaba buluşma yerine gidip bekler ama o gelmez.İkinci dönem ise Kou'nun başka bir şehre taşındığı duyulur. Yıllar sonra Futaba, ortaokulda olduğundan daha farklı birine dönüşmüşken Kou ile tekrar karşılaşır. Kou da eskiden tanıdığı gibi değildir.

Önce animeden bahsedeceğim.Klişeleri şöyle sıralayabiliriz;

-Ana karakterin okula geç kalması (ama ağzında ekmek yoktu dhfdf)
-Hem çok tatlı hem de kaba davranabilen esas çocuk (Kou! )
-Açık renk saçlı ikinci esas çocuk ( Touma diye ölücem!)

Kou, shoujo karakterlerinin milli atkısını takıyor tabi.

Animeyi izlerken o kadar sırıttım ki o halimi görsem gülerdim herhalde. Daha önce de buraya yazmıştım,shoujo izlerken kendimi karakterlere çok yakın hissediyorum. Okul hayatım hiçbir zaman iyi geçmediği için anime karakterlerinin hikaye içinde yaşadığı şeylere kendimi çok kaptırıyorum ve özeniyorum. Bizim okulda da bir Kou bir Touma olsaydı ne olurdu ya! Sonra dostluk,okul klüpleri,festivaller,Fujisan'ı görmeli geziler....

kyaaaaa diye ekran fırlatmalık sahne

Kou karakterine önce çok ısınamadım ama sonra sevmeye başladım.(kedi sever karakter sevilmez mi şimdi.) Kou ve Futaba'nın bazı sahneleri çok güzeldi. Beni sinir eden şey ise kızın devamlı ağlaması oldu. Kou "annoying" derken ben bile sinir oldum.Yine de Futaba'nın inatçılığı ve atılgan olması hoşuma gitti. Ben olsam çocuk gelsin de benle konuşsun diye beklerdim. Bu yüzden hayatım anime gibi değil işte evet.

Ve MÜZİKLERE BAYILDIM. Şu şarkıyı günde 5456456 kere dinliyorum.Tam evde sesini açıp dinlesem kardeşimin garip garip bakıp "ne dinliyorsun!??" sorusuyla karşılaşacağım türden fdshjfsdf. Ne zaman bıkacağım bakalım.




Animede Touma çok az görünüyor ama mangayı okuma sebeplerimden biri  kendisi.O yüzden Kou mu Touma mı derseniz karar veremem! (En iyisi Kou-Futaba olsun ve Touma'yı da ben alayım :D ) Bakınız ama Touma o kadar şirin ki!








Neyse bütün yazımı Touma resimleriyle kaplamadan bitireyim.Mangada güncele gelmeme az kaldı.Sonra buraya gelip yine fangirlüyeceğime eminim."What I am doing with my life!" Shoujo türünü kendime yasaklasam mı ne yapsam.


3 yorum:

  1. Bu manga Strobe Edge'i yazarından değil mi? Strobe Edge'i okurken komaya girmiştim, okumadığımda bile karakterleri düşünüyordum. Çok fena bir mangaka, tam kalpten vuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o,beni de bitirdi! Kendi derdimi bıraktım kaç gündür karakterleri düşünüyorum.Strobe Edge'i okusam mı diyordum ama biraz şunun etkisi geçsin öyle yapacağım galiba.

      Sil
    2. Strobe Edge fenadır, bunu atlat cidden, üstünden aylar faln geçsin öyle başla. Çizimine de bayılıyorum bu mangakanın ben. Bari bunu da okuyayım.

      Sil