17 Eylül 2016 Cumartesi

Japonca Müzik 11 : Kenshi Yonezu


Uzun süre sonra üşenmeyip yazı yazabilmemin nedenlerinden biri Kenshi Yonezu, diğeri de kitap okuyamıyorum (çünkü kafam karman çorman)  bari yazı yazayım düşüncem. Kenshi Yonezu hem vocaloid yapımcısı hem söz ve şarkı yazarı hem şarkıcı hem de illüstratör ( bakınız ) Bunların üzerine bir de son çıkardığı klipte dans ediyor ama oraya en son geleceğim.


Kenshi Yonezu  kendi ismiyle albüm çıkarmadan önce  "Hachi " takma ismiyle vocaloid şarkılar yayınlıyordu. Donut Hole, Matryoshka ve Musunde Hiraite Rasetsu to Mukuro  gibi vocalaid şarkıların da yapımcısı kendisidir.Bu türü seviyorsunuz mutlaka dinlemelisiniz! Ben utaite versiyonları daha çok seviyorum ama buraya vocaloidleri bırakıyorum.








Kenshi, 2012'de Diorama  albümü ile  Hachi yerine kendi ismini kullanmaya ve kendi şarkı söylemeye başladı. Ben onu ilk çok sevdiğim Eine Kleine şarkısıyla keşfettim.Daha sonra bu şarkının bir sürü coverını da dinledim tabi.Welcome to Utaite Hell! Ondan sonra da Metronome, Santa Maria, Vivi gibi şarkıları da beraberinde geldi.



"Atashi anata ni aete hontou ni ureshii no ni
Atarimae no you ni sorera subete ga kanashiinda"




Son çıkardığı kliple de şarkı yazmasının,şarkı söylemesinin ve resim çizmesinin yanında bir de dans edebildiğini (azcık yetenek de bize bıraksaydın öh) görmüş olduk. Şarkıyı da klibi de çok sevdim.Bıkana kadar dinleyeceğim büyük ihtimalle. Bir sonraki Japonya ziyaretimde de umarım konserine denk gelebilirim ve sahnede ayrı güzel görünen bu yetenekli insanı canlı dinlerim.(ne oluuuur!) 





8 yorum:

  1. İlk 3 şarkıya değil de son üç şarkıya bayıldım. Bu arada bir şey isteyebilir miyim senden? Ben spotify kullanıyorum da özellikle 4. ve 5. şarkılara benzeyen müzikler yapan sanatçılar biliyor musun, spotifyda hesabı olan. Ben premium hesap kullanıyorum müzik de genel de telefondan dinliyorum. Oradan indirebiliyorum telefona müzik sadece. Eğer biliyorsan ve cevap yazarsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim! İlk 3 şarkı vocaloid olduğu için daha farklı evet. Baya düşündüm ama hiç aklıma gelmiyor.Spotify kullanmıyorum da Kenshi var mı orada?

      Sil
    2. Var ama sadece Nanimono single'ı mevcut

      Sil
    3. Artık BOOTLEG de eklendi

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim şarkıcı olur kendisi, hayır bir insan her şeyde mi mükemmel olur? Şarkı sözleri, besteleri, sesi, çizimleri, düşünceleri, kısaca her şeyine hayranım. Umarım hep devam eder, Peace Sign single'ı da yolda.❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir bloga bakmadığım için yorumunu şimdi gördüm,üzgünüm:(
      Değil miiii her alanda yetenekli!!

      Sil
    2. Sorun değil^^ Bu yazını görünce sevindim çünkü Türkiye'de çok az kişi tanıyor ve böyle böyle tanıtalım bence :D

      Sil