21 Ağustos 2015 Cuma

Japonya 4 (Olamayan shoujo,Tokyo Dome,Game Center,Ebisu Garden Place)

Bilgisayarım kaput olunca bir süre yazamadım.Şimdi kaldığım yerden devam edeyim.

O günlerde cdcide tanıştığım çocuk sayesinde hayatım bir kaç gün için shoujo gibi olmuştu.O ingilizce pek bilmediği için (google translate ve engrish desem fsdaksdjf) böyle birbirimize şirin şirin emojili Japonca mesajlar atıyorduk ama sonra çocuk TAM BİR PİSLİK çıktı.Orada da hayat shoujo gibi değil kızlar yani aldanmayalım.Neyse ki bu o kadar beni üzmedi çünkü gitmek istediğim konsere bilet aldığım için çok mutluydum.Onun dışında kursta beni yerleştirdikleri sınıfta çok zorlanıyordum.Çünkü sınıftakilerin geneli aylardır Japonya'da olan insanlardı. (ve benim japoncam berbat!) Belgin'le starbucks'ta buluşup ödev yapıyorduk ki orada pür dikkat ders çalışan insanlara mutlaka rastlıyorsunuz. Bir de bu tarz yerlerde,bizdeki gibi tepsileri masada bırakma yok.Kendiniz tepsiyi alıp kağıtları ayrı plastikleri ayrı yere ayırarak atıyorsunuz.Benim çöpleri masada kim, neden bıraktı diye yanımda oturan kıza dert yanmışlığım bile var.

Yine Shibuya
böyle şirin şirin otobüsler var


Bir buçuktan beşe kadar sürerek günümüzün yarısını alan dersler bitince (yaptığımız devamsızlıkların sonucunu da anlatacağım) önce Tokyo Dome'a gittik.






Sonrasında Japon arkadaşımla Akihabara'da buluştuk.Beraber yemek yeyip game center'a gittik.Orada herkesin post-ite bir şeyler yazıp yapıştırdığı yer vardı.Seneye gidebilirsem yazdıklarımız oralarda mı diye bakacağım.


Kawaii nippon desu bizim değil ama sdjfsf isimlerimiz ve yüz Belgin'den,nekochan'da benden 

Sonra da biraz orada takılıp beraber purikura çekildik tabi.Onsuz olmaz.Orada bunları çekmişim ama paramı yemesin diye bu şeylerden (ismi her neyse) hiç oynamadım.O kıskaç oyuncağı tutmayacak da ben sinir olacağım biliyorum!!



O hafta yine okula gitmeden önce ödevleri yapma amacıyla erken kalkıp buluştuğumuz bir gün "Haydii Ebisu Garden Place'e gidelim" deyip okulu ektik.Oraya gitmek istememizin sebebi tabi ki Hana Yori Dango'ydu. Dramayı izleyenler oradaki heykeli ve o sahneyi biliyordur.

Ebisu'ya gelip heykelin olduğu yere doğru yürürken "arigato to kimi ni iwareru to nandaka setsunaiii" diye şarkıyı söyleyip duruyordum. Fakat bizim şanssızlığımıza heykelin her tarafında bir şeyler vardı.Yine de ben çok mutluydum.Matsujun'un oturduğu yere de oturdum nihaa!

ya niye arkasına çadırımsı şey koyuyorsunuz

eğlendim



Şimdi şunu dinleyip hüzünleneyim ben.

arigato to kimi ni iwareru to nandaka setsunaiii
sayounara no ato no tokenu mahou awaku horonigai
the flavor of lifeeeee



to be continued...


4 yorum:

  1. Birkaç kişiden Japonya'nın pahalı olduğunu duydum. Cidden öyle mi ya? Hayallerim yıkılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pahalı ama ben bir ay orada kaldım ve dışarıda gezip yemediğim bir gün bile yoktu. Yemeğe ve ulaşıma baya para gitti yani.Tabi bir de almak istediğin bir sürü şey de oluyor.

      Sil
  2. Hepsini okudum ve niyeyse resmen agliycak gibi oldum mutluluktan biraz hüzünden falan galiba xjsbsjx
    Bi daha gidersin umarım *3*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumana sevindim! asıl hüzünlü kısımlar sonlara doğru :'D teşekkür ederim senin de yolculuğun istediğin gibi geçer umarım (^-^)/

      Sil